Menu

Uncategorized

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret Sekretarin e Departamentit të Shtetit të SHBA Anthony Blinken.

Tiranë, 14 shkurt 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet vizitën e Sekretarit Blinken në Shqipëri dhe beson se ajo nënvizon angazhimin e palëkundur të Shteteve të Bashkuara për të qëndruar pranë Shqipërisë dhe gjithë rajonit, duke ofruar mbështetje të vazhdueshme për sigurinë, stabilitetin dhe prosperitetin e tyre. Ne besojmë se angazhime të tilla diplomatike përforcojnë […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë i shqetësuar për reduktimin e buxhetit për Këshillin Kombëtar Shqiptar në Luginën e Preshevës.

Tiranë, 8 Shkurt 2024. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) ka terhequr vëmendjen në vazhdimësi për shkeljen e të drejtave të njeriut, në veçanti për të drejtat e tyre legjitime si pakicë dhe situatën tejet të vështirë në të cilën ndodhen shqiptarët në Luginën e Preshevës në Serbi. Së fundi, Qeveria e Republikës së Serbisë, Ministria […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pret Ambasadorin e Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri.

7 Shkurt 2024. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) priti dje në një takim mirësardhjeje Ambasadorin e ri rezident të Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri, Shkëlqesinë e Tij Zotin Anar Huseynov. KASH e uroi diplomatin e lartë Azer për fillimin e misionit si Ambasador rezident në vendin tonë, duke i uruar punë të mbarë dhe sa […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë uron Z. Talat XHAFERI për zgjedhjen e tij si Kryeministër i RMV

Tiranë, 29 Janar 2024 Nga sot, Republika e Maqedonisë Veriut do të ketë një Kryeministër Shqiptar, i pari në historinë e moderne të këtij shteti. Ky moment historik nuk është i rastësishëm. Shqiptarët në rajon e veçanërisht në Maqedoninë e Veriut kanë bërë përpjekje titanike për respektimin e të drejtave të tyre. Kontributi dhe vizioni […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pret Ambasadoren e re të RP të Kinës në Shqipëri.

25 Janar, 2024. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë organizoi një drekë mirëseardhjeje me Ambasadoren e re të Republikës Popullore të Kinës në Shqipëri, Shkëlqesinë e Saj Pang Chuxue, në kuadër të fillimit të misionit të saj diplomatik. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë e uroi diplomaten e lartë kineze për fillimin e misionit në vendin tonë, duke i […]

Read More
Council of Albanian Ambassadors

VËSHTRIM ANALITIK MBI DISA NGA NGJARJET KRYESORE DIPLOMATIKE NË RAJON, EVROPË DHE NË BOTË DHE AKTIVITETI I KASH PËR VITIN 2023.

Tiranë, 22 Janar 2024  Viti 2023 ishte shumë i ngarkuar dhe i ngjeshur me lajme dhe ngjarje – një pjesë e tyre tronditëse – politike, diplomatike dhe ushtarake, të trashëguara dhe të krijuara rishtazi në të gjithë botën. Më kryesoret janë vazhdimi i agresionit rus në Ukrainë, përpjekjet e BE-së për zgjerimin drejt Ballkanit Perendimor, […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) uron përzemërsisht qytetarët e Republikës së Kosovës me rastin e liberalizimit të vizave dhe levizjen e lirë në shtetet e Bashkimit Europian.

Tiranë, 4 janar 2024. Viti 2024 filloi mbarë për qytetarët e Republikës së Kosovës, një vit që filloi me lirinë e lëvizjes, liri kjo e mohuar padrejtësisht për një kohë të gjatë. Si gjithnjë, qytetarët dhe institucionet e Republikës së Kosovës dëshmuan se nuk dorëzohen dhe nuk heqin dorë nga rrugëtimi drejt integrimeve euro-atlantike, megjithë pengesat e […]

Read More

KASH i bën thirrje faktorit politik në Luginën e Preshevës për të marrë pjesë masivisht në zgjedhjet e 17 Dhjetorit 2023 në Serbi.

Tiranë, 15 Dhjetor 2023 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë vlerëson se zhvillimi i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Serbi, më datë 17 Dhjetor 2023, është një moment i rëndësishëm që duhet vlerësuar nga shqiptarët në Luginën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës. Politikat shtetërore diskriminuese nga institucionet serbe, janë ende prezente. Edhe në vizitën e tyre në […]

Read More

KASH mbi marrëveshjen midis Shqipërisë dhe Italisë për refugjatët.

Tiranë 15 Nëntor 2023 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë vlerson se Memorandumi i Mirëkuptimit (MoU) ndërmjet Italisë dhe Shqipërisë për zbarkimin dhe përpunimin e kërkesave për azil të refugjatëve që synojnë Italinë apo vende të tjera të Bashkimit Evropian, ka më tepër karakterin e një dokumenti politik dypalësh, në kuadër të marrëdhënieve shumë të mira midis […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë priti të Ngarkuarin me Punë të Ambasadës së SHBA-së në Tiranë, z.David Wisner.

Tiranë 31 Tetor 2023 Bordi i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë pati kënaqësinë të presë të Ngarkuarin me Punë të Ambasadës së SHBA-së në Tiranë, z. David Wisner dhe znj. Allison Dyess, Shefe e Seksionit Politik dhe Ekonomik, për një shkëmbim të hapur dhe miqësor pikëpamjesh. Ritheksuam rëndësinë e thellimit të mëtejshëm të marrëdhënieve tona dypalëshe […]

Read More