Menu

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet votimin në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës, për pranimin e Kosovës.

Tiranë, 17 Prill 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH), përshëndet përzemërsisht vendimin e djeshëm të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, për pranimin më se të merituar të Kosovës në këtë Organizatë shumë të rëndësishme për ruajtjen dhe forcimin e demokracisë dhe të të drejtave të njeriut në kontinentin tonë. Ky është hapi i parafundit […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë u takua me Ambasadorin e Japonisë në Tiranë, H.E. KATO Kikuko.

Tiranë, 11 Prill 2024 Japonia dhe Shqipëria gëzojnë më shumë se 100 vite miqësi. Që atëherë, Japonia ka qenë një përkrahëse e vazhdueshme e Shqipërisë dhe ndër vendet e para që njohën pavarësinë e Republikës së Kosovës. Ambasadore KATO bëri një prezantim të shkurtër për diplomacinë japoneze, duke përfshirë “Indo-Paqësorin e Lirë dhe të Hapur […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Amerikanë, Raporti i Misionit të Ballkanit

7-14 maj 2023 Në maj 2023, një delegacion prej dhjetë anëtarësh të Këshillit të Ambasadorëve Amerikanë (CAA), i shoqëruar nga disa bashkëshortë, të ftuar dhe staf, udhëtoi me mision në Ballkanin Perëndimor, konkretisht në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut. Qëllimi i delegacionit ishte të vlerësonte progresin, problemet dhe çështjet me të cilat përballen këto […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet zhvillimin në Tiranë të Samitit për mbështetjen e kauzës së Ukrainës.

Tiranë, 1 Mars 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet zhvillimin në Tiranë të Samitit për mbështetjen e kauzës së Ukrainës dhe atij për nxitjen e proceseve integruese evropiane të rajonit tonë, duke e kthyer Tiranën në një qendër të zhvillimeve rajonale dhe evropiane. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbështet qëndrimet e Samitit të Tiranës për Ukrainën, […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet anëtarësimin e Suedisë mike në NATO.

Tiranë, 28 Shkurt 2024, Ratifikimi nga parliamenti hungarez në dt. 26 shkurt 2024 i aplikimit për tu anëtarësuar në NATO i hap rrugë anëtarësimit të plotë të Suedisë në Organizatën e Traktatit të Atlantikut të Veriut. Me përfundimin e procedurave të fundit formale nga ana e Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s dhe të qeverive të […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret Sekretarin e Departamentit të Shtetit të SHBA Anthony Blinken.

Tiranë, 14 shkurt 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet vizitën e Sekretarit Blinken në Shqipëri dhe beson se ajo nënvizon angazhimin e palëkundur të Shteteve të Bashkuara për të qëndruar pranë Shqipërisë dhe gjithë rajonit, duke ofruar mbështetje të vazhdueshme për sigurinë, stabilitetin dhe prosperitetin e tyre. Ne besojmë se angazhime të tilla diplomatike përforcojnë […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë i shqetësuar për reduktimin e buxhetit për Këshillin Kombëtar Shqiptar në Luginën e Preshevës.

Tiranë, 8 Shkurt 2024. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) ka terhequr vëmendjen në vazhdimësi për shkeljen e të drejtave të njeriut, në veçanti për të drejtat e tyre legjitime si pakicë dhe situatën tejet të vështirë në të cilën ndodhen shqiptarët në Luginën e Preshevës në Serbi. Së fundi, Qeveria e Republikës së Serbisë, Ministria […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pret Ambasadorin e Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri.

7 Shkurt 2024. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) priti dje në një takim mirësardhjeje Ambasadorin e ri rezident të Republikës së Azerbajxhanit në Shqipëri, Shkëlqesinë e Tij Zotin Anar Huseynov. KASH e uroi diplomatin e lartë Azer për fillimin e misionit si Ambasador rezident në vendin tonë, duke i uruar punë të mbarë dhe sa […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë uron Z. Talat XHAFERI për zgjedhjen e tij si Kryeministër i RMV

Tiranë, 29 Janar 2024 Nga sot, Republika e Maqedonisë Veriut do të ketë një Kryeministër Shqiptar, i pari në historinë e moderne të këtij shteti. Ky moment historik nuk është i rastësishëm. Shqiptarët në rajon e veçanërisht në Maqedoninë e Veriut kanë bërë përpjekje titanike për respektimin e të drejtave të tyre. Kontributi dhe vizioni […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pret Ambasadoren e re të RP të Kinës në Shqipëri.

25 Janar, 2024. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë organizoi një drekë mirëseardhjeje me Ambasadoren e re të Republikës Popullore të Kinës në Shqipëri, Shkëlqesinë e Saj Pang Chuxue, në kuadër të fillimit të misionit të saj diplomatik. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë e uroi diplomaten e lartë kineze për fillimin e misionit në vendin tonë, duke i […]

Read More