Menu

Ambasadorë (1912 – aktualisht)

Albanian Ambassadors 1912 – 1991:

1. Koço Tashko, ambasador i Shqipërisë në Bashkimin Sovjetik në vitet 1945- 1948
2. Hysni Kapo, ambasador i Shqipërisë në Jugosllavi në vitet 1945-1946
3. Tuk Jakova ambasador i Shqipërisë në Jugosllavi në vitet 1946-1947
4. Ramadan Çitaku, ambasador i Shqipërisë në Jugosllavi në vitet 1947-1948
5. Frederik Nosi, ambasador i Shqipërisë në Francë në vitet 1945 – 1948
6. Zenel Hamiti, ambasador i Shqipërisë në Itali në vitet 1949-1952
7. Kahreman Ylli, ambasador i Shqipërisë në Francë në vitet 1948-1950
8. Behar Shtylla ambasador i Shqipërisë në Francë në vitet 1950-1952 dhe ambasador në Itali në vitet 1952-1954
9. Edip Çuçi, ambasador i Shqipërisë në Itali në vitet 1954-1958
10. Koço Prifti, ambasador i Shqipërisë në Itali në vitet 1958-1961
……

(Klikoni këtu për listën e plotë)

Albanian Ambassadors 1991 – present:

1. Admirim Banaj
2. Agim Fagu
3. Agim Fagu
4. Agim Isaku
5. Agim Nesho
6. Aleksander Sallabanda
7. Altin Kodra
8. Arben Cejku
9. Arben Cici
10. Bashkim Rama
…….

(Klikoni këtu për listën e plotë)