Menu

Author: caaadmin

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë thekson se BE duhet të fokusohet në lehtësimin e një dialogu të drejtë që respekton pavarësinë e Kosovës.

Tiranë, 5 qershor 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) ka ndjekur me interes dhe shqetësim të madh negociatat e stërzgjatura ndërmjet Serbisë dhe Kosovës dhe dëshiron që sa më shpejt të arrihet një marrëveshje përfundimtare. KASH shrehet kundër presionit që i bëhet Kosovës për të rënë dakord për formimin e komunave me shumicë serbe dhe […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbështet kandidaturën e Marco Salihut për Parlamentin Evropian.

Tiranë, 28 maj 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbështet plotësisht kandidaturën e Muharrem Marco Salihut për Parlamentin Evropian. Jemi shumë krenarë që një nga anëtarët tanë të nderuar po kandidon krah për krah me emra të shquar të politikës italiane dhe evropiane si Emma Bonino dhe Matteo Renzi – në Parlamentin Europian. Marco mishëron vlerat […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbështet rezolutën e OKB-së për gjenocidin e Srebrenicës. 

Tiranë, 25 maj 2024 Këshilli I Ambasadorëve Shqiptarë, shpreh mbështetje të qartë për rezolutën e fundit 78/282 të Kombeve të Bashkuara, që dënon çdo mohim të gjenocidit të Srebrenicës. Ne qëndrojmë në solidaritet me të mbijetuarit dhe familjet e viktimave. Kujtimi i Srebrenicës duhet të shërbejë si një kujtesë e mprehtë e përgjegjësisë sonë kolektive […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë takim pune me Ambasadorin e Republikës së Turqisë në Tiranë, SH.T.Z. Tayyar Kagan Atay.

Tirane, 7 Maj 2024 Me kënaqësi pritëm dhe zhvilluam sot një drekë pune me Ambasadorin e Republikës së Turqisë në Tiranë, SH.T.Z. Tayyar Kagan Atay. Shkëmbyem mendime të vlefshme rreth ecurisë së marrëdhënieve dypalëshe ndërmjet Turqisë dhe Shqipërisë, marrëdhënie tashmë të një partneriteti strategjik. Ambasadori Atay vlerësoi mendimet e vyera të Këshillit në lidhje me […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet votimin në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës, për pranimin e Kosovës.

Tiranë, 17 Prill 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH), përshëndet përzemërsisht vendimin e djeshëm të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, për pranimin më se të merituar të Kosovës në këtë Organizatë shumë të rëndësishme për ruajtjen dhe forcimin e demokracisë dhe të të drejtave të njeriut në kontinentin tonë. Ky është hapi i parafundit […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë u takua me Ambasadorin e Japonisë në Tiranë, H.E. KATO Kikuko.

Tiranë, 11 Prill 2024 Japonia dhe Shqipëria gëzojnë më shumë se 100 vite miqësi. Që atëherë, Japonia ka qenë një përkrahëse e vazhdueshme e Shqipërisë dhe ndër vendet e para që njohën pavarësinë e Republikës së Kosovës. Ambasadore KATO bëri një prezantim të shkurtër për diplomacinë japoneze, duke përfshirë “Indo-Paqësorin e Lirë dhe të Hapur […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Amerikanë, Raporti i Misionit të Ballkanit

7-14 maj 2023 Në maj 2023, një delegacion prej dhjetë anëtarësh të Këshillit të Ambasadorëve Amerikanë (CAA), i shoqëruar nga disa bashkëshortë, të ftuar dhe staf, udhëtoi me mision në Ballkanin Perëndimor, konkretisht në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut. Qëllimi i delegacionit ishte të vlerësonte progresin, problemet dhe çështjet me të cilat përballen këto […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet zhvillimin në Tiranë të Samitit për mbështetjen e kauzës së Ukrainës.

Tiranë, 1 Mars 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet zhvillimin në Tiranë të Samitit për mbështetjen e kauzës së Ukrainës dhe atij për nxitjen e proceseve integruese evropiane të rajonit tonë, duke e kthyer Tiranën në një qendër të zhvillimeve rajonale dhe evropiane. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbështet qëndrimet e Samitit të Tiranës për Ukrainën, […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet anëtarësimin e Suedisë mike në NATO.

Tiranë, 28 Shkurt 2024, Ratifikimi nga parliamenti hungarez në dt. 26 shkurt 2024 i aplikimit për tu anëtarësuar në NATO i hap rrugë anëtarësimit të plotë të Suedisë në Organizatën e Traktatit të Atlantikut të Veriut. Me përfundimin e procedurave të fundit formale nga ana e Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s dhe të qeverive të […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret Sekretarin e Departamentit të Shtetit të SHBA Anthony Blinken.

Tiranë, 14 shkurt 2024 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet vizitën e Sekretarit Blinken në Shqipëri dhe beson se ajo nënvizon angazhimin e palëkundur të Shteteve të Bashkuara për të qëndruar pranë Shqipërisë dhe gjithë rajonit, duke ofruar mbështetje të vazhdueshme për sigurinë, stabilitetin dhe prosperitetin e tyre. Ne besojmë se angazhime të tilla diplomatike përforcojnë […]

Read More