Menu

Ukraina ka nevojë për mbështetje të palëkundur.

0 Comments

Tiranë, 17 Mars 2022

Rusia është gjithnjë e më e izoluar – me një rezolutë të papërkulur të OKB-së që dënon agresionin e saj të pajustifikueshëm, me sanksione të dhimbshme dhe thelbësore të SHBA-së, BE-së, Britanisë së Madhe dhe vendeve të tjera, me përjashtim nga Këshilli i Evropës, me urdhër të GjND-së për të ndalur pushtimin, dhe lista nuk do të ndalet derisa Rusia t’i japë fund terrorit të saj kundër Ukrainës.

Një koalicion global kundër luftës është e vetmja mënyrë efektive për të ndaluar barbarinë e ushtrisë ruse kundër civilëve dhe një vendi sovran.

Ndërsa Ukraina duhet të ketë të gjithë mbështetjen më domethënëse për t’i rezistuar kësaj lufte të pajustifikueshme, NATO dhe BE duhet të ripërtërijnë mbrojtjen kolektive në këto kohë të vështira.

Në Samitin e jashtëzakonshëm të NATO-s të 24 marsit, Amerika e Veriut dhe Evropa kanë një shans historik për të treguar vendosmërinë dhe guximin e tyre të palëkundur për të mbështetur vlerat dhe parimet e përbashkëta që qëndrojnë në themelet e aleancës së vendeve të lira dhe demokratike.