Menu

Year: 2019

DEKLARATË E KËSHILLIT TË AMBASADORËVE SHQIPTARË ME RASTIN E 70 VJETORIT TË VENDOSJES SË MARRËDHËNIEVE DIPLOMATIKE MIDIS SHQIPËRISË DHE KINËS

Tiranë, 13 dhjetor 2019 Viti 2019 shënon 70 vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Kinës. Këto marrëdhënie datojnë vetëm disa ditë pas shpalljes së Republikës Popullore Kinës, në 1 Tetor të vitit 1949. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë vlerëson miqësinë midis dy vendeve dhe popujve tanë si shumë të rëndësishme dhe uron që […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pati sot të ftuar Ambasadorin i Polonisë në Tiranë, Sh.T. Karol Bachura.

Tiranë, 6 Dhjetor 2019 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pati sot të ftuar Ambasadorin i Polonisë në Tiranë, Sh.T. Karol Bachura. Ambasadori Bachura shprehu ngushëllimet e tij për humbjen e jetëve dhe shkatarrimin pronave, shtëpive, bizneseve, shkollave dhe spitaleve gjatë tërmetit shkatarrimtar të 26 nëntorit. Ai konfirmoi se, BE do të sjellë sa me parë një […]

Read More

Këshilli Ambasadorve Shqiptarë ngushëllon familjet viktimave nga tërmeti.

Tiranë, 27 Nëntor 2019 Momente solidariteti dhe reflektimi të thellë, pas tërmetit të mengjesit të djeshëm në Shqipëri. Këshilli Ambasadorve Shqiptarë, ngushëllon familjet që kanë humbur të afërmit e tyre si dhe shfrytëzon rastin të falenderojë, individët dhe të gjithë vendet partnere që n’a kanë ndihmuar në këto momente të vështira për vendin. ‪

Read More

Deklaratë e KASH-së në lidhje me Samitin e Novi Sadit dhe Ohrit.

Tiranë, 11 nëntor 2019 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë ka ndjekur me vëmendje zhvillimet e dy Samiteve në Novi Sad të Serbisë, datë 10 tetor dhe në qytetin e Ohrit në MV, datë 10 nëntor, me pjesëmarrjen e presidentit të Serbisë, Kryeministrave të Shqipërisë e Maqedonisë së Veriut, si dhe të zyrtarëve të lartë të BiH […]

Read More

Drekë pune me Ambasadorin e Japonisë në Tiranë, SH.T. Makoto ITO

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë pati sot një drekë pune me Ambasadorin e Japonisë në Tiranë, SH.T. Makoto ITO, një diplomat me përvojë dhe i respektuar nga gjithë kolegët e trupës diplomatike të akredituar në Shqipëri. Ambasador ITO është, një mik i Shqiptarëve, si dhe Ambasadori i parë i Japonisë në Shqipëri prej rivendosjes së marrëdhënieve […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë i uron mirëseardhjen anëtareve të rinj.

Tiranë, 4 Nëntor 2019. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë, prej pak më shumë se 1 vit nga themelimi, është bërë tashmë një forum i konsoliduar profesionistësh që ndjekin, analizojnë dhe këshillojnë mbi çështje që lidhen me politikën e jashtme dhe me interesat kombëtare shqiptare. Së fundmi, këtij forumi u janë bashkuar edhe diplomatë dhe personalitete të […]

Read More

Këshilli Ambasadorëve Shqiptarë mbi reagimin e Kryetarit të Pranisë së OSBE-së në Shqipëri zotit Bernd Borchard

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dëshiron të sjellë në vëmendjen e opinionit publik Shqiptar dhe trupit Diplomatik në Tiranë, reagimin jashtë normave të etikës qytetare të Kryetarit të Pranisë së OSBE-së në Shqipëri Bernd Borchard, gjatë një grumbullimi paqësor të një grupi protestuesish, ndërsa ushtronin të drejtën e tyre përballë drejtorisë së Policisë së Tiranës në […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve shqiptarë i bashkohet vendeve anëtare mbi thirrjen për çeljen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Europian.

Këshilli i Ambasadorëve shqiptarë iu bashkohet thirrjeve drejtuar vendeve anëtare që njëzëri të miratojnë çeljen e negociatave të anëtarësimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Europian. Në të dy vendet ekziston vetëdija e plotë se çelja e negociatave nuk nënkupton anëtarësim automatik, por një marrëdhënie më të afërt e mbikqyrje më të rreptë […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë në lidhje me zgjedhjet në Kosovë

E hënë, 7 tetor 2019 Kёshilli i Ambasadorёve Shqiptarё pёrgёzon qytetarёt, institucionet dhe partitё politike tё Kosovёs pёr zhvillimin me sukses tё zgjedhjeve tё parakohshme parlamentare, me 6 tetor 2019. Kёshilli konstaton me kёnaqёsi se ato u zhvilluan nё njё mjedis tё qetё dhe shёnuan njё rritje domethёnёse tё numrit tё qytetarёve qё votuan. Gjithashtu, […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë i uron mirë se ardhjen dy anëtarve me të rinj.

1 tetor 2019, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë i uron mirë se ardhjen dy anëtareve më të rinj, Znj. Alma Lama, ish-Ambasadore e Republikës së Kosovës në Itali dhe zotit. Avni Spahiu ish-Ambasador i Republikës së Kosovës në SHBA dhe Turqi. Anëtarsimi i tyre është padyshim një vlerë e shtuar për Këshillin i Ambasadorëve Shqiptarë, të […]

Read More