Menu

Year: 2021

Vendimet e fundit të Parlamentit të Republikës Serbe alarmante.

Tiranë, 16 Dhjetor 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përcjell me shqetësim përshkallëzimin e tensioneve politike në Bosnjë dhe Hercegovinë, të nxitura nga veprimet secesioniste të autoriteteve të Republikës Serbe të Bosnjës dhe Hercegovinës. Vendimet e fundit të Parlamentit të Republikës Serbe, për të filluar hartimin e legjislacionit përkatës për të krijuar institucionet paralele të ushtrisë, […]

Read More

Vendet e BE-së dhe të NATO-s nuk duhet të heshtin mbi faktet historike në Bosnje-Hercegovinë.

Tiranë, 6 Nëndor 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë po përcjell me shqetësim zhvillimet e fundit politike në Bosnjë dhe Hercegovinë. Polarizimet e skajshme etnike dhe tensionet në rritje, të nxitura nga retorika toksike, politikat konfliktuale e jo-integruese si dhe veprimet provokative të Republikës Serbe të Bosnjës dhe Hercegovinës, përbëjnë kërcënim serioz për stabilitetin dhe integritetin […]

Read More

3 vjetori i KASH

Tiranë, 14 tetor 2021 ​Të dashur miq, ​ Në emër të Këshillit të AmbasadorëveShqiptarë ju falënderojmë përzemërsisht përpraninë tuaj në festën tonë miqësore. Po lemë pak nga pak prapa – shpresojmë  –një periudhë shumë të vështirë pandemie përmbarë njerëzimin, e cila, përveç shumë dëmevetë mëdha, i pengoi njerëzit edhe të takoheshinnjëri me tjetrin, apo t’i […]

Read More

KASH inkurajon angazhimin e mëtejshëm për zgjerimin e BE -së, dhe kujton se mbajtja e premtimeve janë kyç për këtë proces.

Tiranë, 6 Tetor 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret Samitin Brdo BE-Ballkani Perëndimor dhe deklaratën përmbyllëse të tij. Mbështetja e qartë e BE -së për perspektivën evropiane të rajonit të BP -së, si një interes dhe zgjedhje e përbashkët strategjike, mbetet një shtyllë solide e marrëdhënieve kontraktuale të krijuara që nga Samiti i Götteborgut 2001. […]

Read More

KASH i bën thirrje Republikës së Serbisë që të ndalojë retorikën konflikt-nxitëse dhe përshkallëzimin e tensioneve.

Tiranë 25 Shtator 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë po përcjell me shqetësim zhvillimet në pjesën veriore të Republikës së Kosovës. Ne mbështesim fuqimisht vendimin legjitim të Republikës së Kosovës për të vendosur reciprocitet në trajtimin e targave të automjeteve që hyjnë në territorin e Republikës së Kosovës nga Republika e Serbisë. KASH shpreh keqardhjen që […]

Read More

Një mik i vërtetë është një mik në nevojë.

Tiranë, 16 gusht 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë shpreh shqetësim për zhvillimet e fundit dhe përshkallëzimin e dhunës në Afganistan dhe bën thirrje për qetësi, si dhe për gjetjen e një zgjidhjeje paqësore, nëpërmjet bisedimeve, të krizës aktuale. Shqiptarët kanë kontribuar prej kohësh në kuadër të NATO-s për paqen dhe stabilitetin në vend. Këshilli i […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret rinisjen e bisedimeve mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë.

Tiranë, 18 Qershor 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret rinisjen e bisedimeve mes Republikës së Kosovȅs dhe Republikës së Serbisë, për normalizimin e marrëdhënieve të tyre ndër-shtetërore. Këto bisedime të lehtësuara nga Bashkimi Europian dhe të mbështetura nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës duhet të përfundojnë me njohjen e ndërsjellë, si rruga e vetme për […]

Read More

KASH shpreh përgëzimet e tij me rastin e zgjedhjes së Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së.

Tiranë, më 12 Qershor 2021 Për herë të parë nga antarësimi i saj në OKB më 14 Dhjetor1955, Shqipëria u zgjodh më 11 Qershor 2021 Antare Jo e Përhershme e Këshillit të Sigurimit, organi më i lartë i OKB-së, për periudhën 2022 – 2023.  Ky është një lajm i mirëpritur për vendin dhe rajonin tonë. […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë priti sot në një drekë pune Profesor David L. Philips.

Tiranë, 7 Qeshor 2021 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë priti sot në një drekë pune Profesor David L. Philips, një mik të Shqiptarëve dhe njohës i mirë i rajonit të Ballkanit. Patëm rastin të shkëmbejmë mendime lidhur me zhvillimet në Shqipëri, Kosovë dhe në rajonin tonë, si dhe për domosdoshmërinë e angazhimit të shtuar të SHBA […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë uron Presidenten e Republikës së Kosovës, Shkëlqesinë e saj, Zonjën Vjosa Osmani – Sadriu

Shkëlqesisë së saj, Zonjës Vjosa Osmani – Sadriu Presidente e Republiksës së Kosovës Prishtinë Tiranë, më 6 prill 2021 E nderuar Zonja Presidente, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dhe unë personalisht ndoqëm me vëmendje të veçantë seancën plenare të Kuvendit të Kosovës, gjatë së cilës Ju u zgjodhët Presidente e Republikës. Për ne përbënte lajm të […]

Read More