Menu

Year: 2018

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë për krijimin e Ushtrisë së Kosovës

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë vlerëson se votimi i datës 14 Dhjetor në Kuvendin e Kosovës në mbështetje të krijimit të Forcës së Armatosur të Republikës së Kosovës është një zhvillim që vjen në kohën e duhur. Kosova duhet të jete e aftë të mbrojë sovranitetin dhe integritetin territorial të saj nga çdo kërcënim i jashtëm […]

Read More

Takim i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë dhe Ambasadorit të Polonisë në Tiranë, Sh. T. Z. Karol Bachura

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpriti me shumë kënaqësi ftesën e Ambasadorit të Polonisë në Tiranë, Sh. T. Zotin Karol Bachura për një drekë pune. Një rast ky për t’u njohur me anëtarët e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë si dhe me eksperiencat e tyre diplomatike. Ky takim i shërbeu një debati konstruktiv për perspektivën e Shqipërisë në një të […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi vendimin për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet vendimin e Parlamentit Evropian për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës. Votimi pro i rekomandimit për heqjen vizave, për të cilin kanë votuar 420 deputetë të Parlamentit Evropian, është një tregues i qartë i mbështetjes së perspektivës Evropiane të Kosovës. KASH e konsideron këtë vendim si plotësisht të merituar. Kosova […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi Vendimin Nr. 137, datë 30/09/2017, të Kontrollit të Lartë të Shtetit dhe penalizimin financiar të diplomatëve të karrierës.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë shpreh shqetësimin për raportin e Kontrollit të Lartë të Shtetit, të datës 06.08.2018 për MEPJ, dhe gjetjet përfundimtare të auditimit të kryer në këtë institucion në periudhën 2017-2018. KLSH në raportin e botuar në faqen zyrtare ka urdhëruar zhdëmtimin e arkës së shtetit nga ana e 44 nëpunësve të cilët kanë […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarē për referendumin në Maqedoni.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë ka mbështetur arritjen e marrëveshjes mes Greqisë dhe Maqedonisë për çështjen e emrit dhe për krijimin e një kuadri të ri bashkepunimi midis tyre. Në vijim të inkurajimit të frymës pajtuese, bashkëpunuese dhe integruese, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë inkurajon të gjithë votuesit në Maqedoni për t’i thënë “PO” kësaj marrëveshjeje dhe […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi “korigjimin e kufijve”.

  Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë, po ndjek me vëmendje deklaratat e ditëve të fundit mbi ecurinë e dialogut mes Prishtinës dhe Beogradit. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë duke inkurajuar çdo përpjekje të palëve dhe faktorit ndërkombëtarë për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë, shpreh shqetësimin për qëndrime të tejkaluara në kohë  të ashtuquajtura opsioni i “korrigjimit […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi raportin e DASH për Klimën e Investimeve në Shqiperi të vitit 2018.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë vlerëson si realist raportin e DASH, të datës 1 Gusht 2018, mbi Klimën e Investimeve në Shqipëri. Raporti vlerëson arritjet e deritanishme të qeverisë shqiptare, kryesisht përpjekjet për reformën në drejtësi dhe luftën kundër korrupsionit, si dhe tendencat ekonomike në rritje. Evidentohen gjithashtu raste të përsëritura të korrupsionit dhe mungesës së […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë, shpreh ngushëllimet për ndarjen e parakohshme nga jeta të Z. Luan Hajdaraga

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mësoi sot lajmin e hidhur dhe shpreh ngushëllimet më të sinqerta për familjen, miqtë dhe të afërmit e tij. Luan Hajdaraga do të mbahet mend nga miqtë e tij të shumtë diplomatë të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ku ai shërbeu për 4 vite si Zv.Ministër dhe Ministër i Jashtëm në […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë, vizitë në Departamentin Amerikan të Shtetit në Washington

Takimin e fundit prezantues në Washington, përfaqësia e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë e pati në Departamentin Amerikan të Shtetit me Znj. Susan K. Falatko,  Drejtoreshë e zyrës për Çështjet e Evropës Qendrore dhe Jugore. Zonja Falatko u njoh me qëllimin dhe objektivat e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, me rolin e tij specifik, si pjesë e […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë, takim zyrtar me Institutin e Politikave Botërore në Washington DC

Në vijim të takimeve prezantuese në SHBA të Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, Ambasador Besnik Mustafaj dhe Ambasador Genci Mucaj zhvilluan një takim me Dr John Lenczowski President dhe themelues i Institutit të Politikave Botërore ( The Istitute of World Politics ) në Washington DC me të cilët biseduan për një bashkëpunim të ngushtë midis dy […]

Read More